Over onze meditatie workshops

Geüpdatete

Als je op zoek bent naar innerlijke rust en meer verdieping in je leven of naar een groep om samen mee te mediteren dan is dit misschien iets voor jou. De meditatie-workshop wordt gevolgd door een gratis cursus van drie avonden. De oefeningen en de inspiratie van samen mediteren helpen je om meditatie een onderdeel van je dag te maken.

 


Contact formulier

Binnenkort starten we weer een nieuwe meditatiecursus. Geef je hieronder op als je geïnteresseerd bent.
  • Privacy Policy

Wie geven de meditatieworkshops?

PradeepPradeep Hoogakker verzorgt al meer dan 15 jaar samen met zijn collega’s de meditatie workshops in Den Haag. Naast meditatie en spirituele muziek, houdt Pradeep zich ook bezig met hardlopen. In de filosofie van Sri Chinmoy is sport meer dan het fit houden van het lichaam. Vooral hardlopen staat in bijzondere relatie tot meditatie. Het kan gebruikt worden als vorm van self-transcendence, het overstijgen van je kunnen en het maken van vooruitgang. Elke poging tot self-transcendence geeft vreugde en het vertrouwen dat ook innerlijke vooruitgang mogelijk is. Het lopen van lange afstanden herinnert aan de lange reis die de mens te gaan heeft over de weg van de Eeuwigheid naar het Doel van Zelfrealisatie.

Pradeep was de eerste en enige Nederlander die finishte in de langste hardloop wedstrijd ter wereld: de Self-transcendence 3100 Mile Race. Hij legde deze afstand van bijna 5000 kilometer af in 53 dagen en 9 uur. Zonder meditatie zou hij dat niet gekund hebben! Leer van hem en andere leden van het Sri Chinmoy Centrum Den Haag.


Onderwerpen die aan bod komen:

sunset_ocean

 Ademhalingsoefeningen
Ontspanningsoefeningen
Concentratie & visualisatie
Innerlijke rust
Muziek, mantra & meditatie
Meditatie in het dagelijks leven
Luisteren naar je hart
Omgaan met stress
Spirituele meesters
Sport & meditatie


Aanmelden

Als je het contactformulier invult nemen we contact met je op zodra de plaats en tijd van de volgende workshop bekend is. We geven ongeveer elke twee maanden een nieuwe cursus. De cursus is echt geschikt voor iedereen! Of je nu al ervaring hebt met meditatie of een complete beginner bent, de energie en inspiratie van de groepsmeditatie alsmede de specifieke oefeningen en muziek van Sri Chinmoy zullen je zeker helpen meditatie een onderdeel van je dagelijks leven te maken.