Over onze meditatie workshops

Updated

Meditatie cursus ‘Soulfulness’. Voor veel mensen is het moeilijk om meditatie een onderdeel te maken van hun dagelijks leven. Wij vinden het superleuk om onze eigen inspiratie voor meditatie te delen en mensen te helpen hun eigen meditatie routine op te zetten.  Daarom geven we regelmatig gratis meditatiecursussen. Deze gratis cursus met het thema ‘soulfulness’ is bedoeld om je te helpen om dieper te mediteren. Hierdoor zal mediteren minder als een discipline voelen, en meer iets waar je dag na dag naar uitkijkt. Pradeep zal tijdens de cursus je begeleider zijn. Onze volgende cursus start maandagavond 18 september. De cursus zal 3 maandagavonden (18, 25 september en 2 oktober) van 20.00-21.45h zijn in ons eigen meditatiecentrum aan de Witte de Withstraat 27 in Den Haag en is Engels gesproken.

Als je op zoek bent naar innerlijke rust en meer verdieping in je leven of naar een groep om samen mee te mediteren dan is dit misschien iets voor jou. Iedereen is welkom! De cursus is zowel geschikt voor mensen met óf zonder meditatie ervaring.  De avonden zijn gratis maar het is noodzakelijk een plek te reserveren via het contactformulier op de website of door te bellen of een berichtje te sturen naar Pradeep (06 365 66852)

“You do not have to surrender to destiny.
The power of destiny is limited.
The power of your soul is unlimited.
Be one – and remain one –
   with your soul
All the time.”

– Sri Chinmoy


Contact formulier

Wil je je inschrijven voor de meditatiecursus die start op maandag 18 september? Vul dan hieronder je gegevens in dan sturen we je twee weken voor de start van de cursus een bevestiging. (deze cursus is Engels gesproken)

  • Privacy Policy

Wie geven de meditatieworkshops?

PradeepPradeep Hoogakker verzorgt al meer dan 20 jaar samen met zijn collega’s de meditatie workshops in Den Haag. Naast meditatie en spirituele muziek, houdt Pradeep zich ook bezig met hardlopen. In de filosofie van Sri Chinmoy is sport meer dan het fit houden van het lichaam. Vooral hardlopen staat in bijzondere relatie tot meditatie. Het kan gebruikt worden als vorm van self-transcendence, het overstijgen van je capaciteiten en het maken van vooruitgang. Elke poging tot self-transcendence geeft vreugde en het vertrouwen dat ook innerlijke vooruitgang mogelijk is. Het lopen van lange afstanden herinnert aan de lange reis die de mens te gaan heeft over de weg van de Eeuwigheid naar het Doel van Zelfrealisatie.

Pradeep was de eerste en enige Nederlander die finishte in de langste hardloop wedstrijd ter wereld: de Self-transcendence 3100 Mile Race. Hij legde deze afstand van bijna 5000 kilometer af in 53 dagen en 9 uur. Zonder meditatie zou hij dat niet gekund hebben! Leer van hem en andere leden van het Sri Chinmoy Centrum Den Haag.


Onderwerpen die aan bod komen:

sunset_ocean

 Ademhalingsoefeningen
Ontspanningsoefeningen
Concentratie & visualisatie
Innerlijke rust
Muziek, mantra & meditatie
Meditatie in het dagelijks leven
Luisteren naar je hart
Omgaan met stress
Spirituele meesters
Sport & meditatie


Aanmelden

Als je graag uitgenodigd wilt worden voor onze volgende cursus vul dan het contactformulier in. We nemen dan twee of drie weken voor de start van een nieuwe cursus contact met je op. We geven ongeveer elke drie maanden een nieuwe cursus. De cursus is echt geschikt voor iedereen! Of je nu al ervaring hebt met meditatie of een complete beginner bent, de energie en inspiratie van de groepsmeditatie alsmede de specifieke oefeningen en muziek van Sri Chinmoy zullen je zeker helpen meditatie een onderdeel van je dagelijks leven te maken.