Meditatie oefeningen

Updated

Meditatie met Zielvolle Muziek

Zoek een rustige en comfortabele plek waar je niet gestoord wordt. Ga in een actieve houding zitten, houd je ruggengraat recht en ontspan je lichaam zo veel mogelijk. Sluit je ogen en neem een paar diepe ademhalingen. Breng je aandacht naar je lichaam en emoties en voel of je ergens spanning vasthoudt. Als je je bewust wordt dat je ergens spanning vast houdt probeer je aandacht er dan liefdevol bij te houden totdat je de spanning los hebt gelaten.

Verleg je focus dan naar je ademhaling. Observeer het natuurlijke ritme van je ademhaling zonder te proberen het te veranderen.

Start dan de meditatiemuziek. Terwijl de muziek begint, richt je je aandacht op de geluiden die je hoort. Stem af op de melodie, instrumenten en stemmen. Merk op hoe elke noot en elk geluid resoneert met je lichaam, geest en hart.

Terwijl de muziek blijft spelen, visualiseer je jezelf ondergedompeld in een zacht, gouden licht. Bij elke inademing stel je je voor dat je dit licht je lichaam inademt. Voel hoe de muziek je vult met vrede en vreugde.

Als de muziek ten einde loopt, neem dan een moment om je dankbaarheid uit te drukken voor het feit dat je deze tijd hebt kunnen besteden aan je innerlijke zelf. Breng je aandacht dan voorzichtig terug naar je ademhaling en het hier en nu.